Twee nieuwe beverboeken

Bevers
Het gaat goed met de bever in Nederland en Vlaanderen. In veel natte gebieden kun je zijn karakteristieke knaagsporen tegenkomen, van Biesbosch tot de Gelderse Poort in Nederland en bijvoorbeeld langs de Dijle in Vlaanderen. Het boek ‘Bevers’ vertelt het verhaal van deze indrukwekkende landschapsarchitecten. Hoe is het de bevers vergaan sinds de eerste herintroducties in de Lage Landen in de jaren ’80? Hoe leven ze, hoe drukken ze hun stempel op het landschap, en wie zijn daar minder blij mee? Dit boek biedt veel verrassende feitjes en interviews met experts uit allerlei hoeken. ‘Bevers’ is rijk geïllustreerd met foto’s en behandelt zowel de Nederlandse als de Vlaamse situatie.

Dit boek is geschreven door Jasja Dekker (zelfstandig ecoloog) en Stefan Vreugdenhil (werkt bij het bureau van de Zoogdiervereniging).

De winkelprijs wordt €19,95, de voorintekenprijs is €16,95. Hier kan je met korting inschrijven

Omslag boek Bevers          Omslag boek Avonden aan de waterkant

Avonden aan de waterkant, dagboek van een beverliefhebber

Vijf jaar geleden raakte Willy de Koning verslingerd aan bevers. Na één waarneming in de Biesbosch was ze verkocht. Ze heeft geluk, want ook in haar eigen Limburgse woonomgeving komen bevers voor. Als het maar even kan, trekt ze erop uit met notitieboek, film- en fotocamera. Haar ervaringen legde ze vast in ‘Avonden aan de waterkant’, een persoonlijk verslag van een jaar lang bevers kijken. In dagboekstijl neemt ze de lezer mee langs de Maas, in weer en wind en in alle seizoenen, op zoek naar beversporen. De tekst is doorspekt met kaders vol beverfeitjes. Een aanstekelijk document dat natuurliefhebbers zal inspireren.

Dit boek is geschreven door Willy de Koning, haar interesse voor dit knaagdier groeide uit tot passie. De illustraties zijn van Jos Zwarts.

De winkelprijs wordt €14,95, de voorintekenprijs is €11,95. Hier kan je met korting inschrijven.

X